Macaristan tarım heyeti Aydında incelemelerde bulundu

Macaristan tarım heyeti Aydında incelemelerde bulundu


AYDIN (A.A) - Macaristandan gelen tarım heyeti, Sultanhisar ve Nazilli ilçelerinde incelemelerde bulundu.
     Macaristan Tarım Müsteşarı Ferenc Takacs, Mako Eyaleti Belediye Başkanı Roland Horvath, Ziraat Odası Başkanı Szilvia Virag Nagyne, Avrupa Birliği Eyalet Fon Yönetim Müdürü Eva Rozsnyai ile işadamları Laszlo Gacs, Zsuzsanna Erzsebet Bertok ve Istvan Lengyelden oluşan heyet, Sultanhisar ve Nazilli Ziraat Odalarının davetlisi olarak Aydına geldi.
     Heyet, incir işletmeleri, topraksız tarım seraları, zeytinyağı fabrikaları, çilek seraları ve işletmeleriyle birçok tarım üretim sahasını inceledi.
     Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldır karşılıklı sürdürülen görüşmelerde Macaristanın Aydın bölgesine ilgisinin arttığını belirtti.
     Tarhan, ziraat odaları olarak Aydının, tarımı, işletmeleri ve tesisleriyle geldiği ileri düzeyi gösterdiklerini ifade ederek, "Bütün ürünlerin ihracat kalitesinde olduğu ilimizde, üreticilerimizin çoğunluğunun iyi tarım ve organik tarım programında olduğunu belirttik. Macaristan heyetine ayrıca Aydın, Yenipazar ve Didim Ziraat Odaları da destekte bulundu. İlişkilerin ticari boyuta geçmesi ve karşılıklı ticaretin artırılması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Macaristan tarım heyeti Aydında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER