Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Karaca: "Geri çekilme kararı koşulsuz verilmiştir, şu an önemli olan budur. Bundan sonrası adım adım inşa edilecek bir süreçtir"


ANTALYA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Nihal Bengisu Karaca, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararına ilişkin, "Geri çekilme kararı koşulsuz verilmiştir. Şu an önemli olan budur. Bundan sonrası adım adım inşa edilecek bir süreçtir" dedi.
     Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "terör örgütü PKKnın sınır dışına çekilme kararına kadar, birçok aşamadan geçildiğini, en nihayet zor kısmın gerçekleşeceğini" söyledi.
     "Sayıları 4-5 binle ifade edilen terör örgütü üyelerinin" 8 Mayıstan itibaren Türkiyeden gitmeye başlayacağını ifade eden Karaca, şu değerlendirmelerde bulundu:
     "Bu hiç kolay bir iş değil. Gönül isterdi ki Kandil gibi PKKnın silahlı kanadını temsil eden bir grubun ağzından ikinci aşama, üçüncü aşama gibi ifadeler çıkmasın. İnkar ve asimilasyonun bittiği, Kürtlerin birçok kültürel hak elde ettiği ortada iken silah bırakma koşullara bağlanmasın ancak bu durum bile şu an içinde bulunduğumuz pozisyonun önemini hükümden düşürmez."
     "Geri çekilme kararı koşulsuz verilmiştir. Şu an önemli olan budur. Bundan sonrası adım adım inşa edilecek bir süreçtir" diyen Karaca, sürecin bundan sonrasının iyi yönetilmesinin barışı bir ihtimal olmaktan çıkaracağını ve gerçek olacağını dile getirdi.
     Karaca, "Hiç şüphe yok ki yeni Türkiye, artık Türk ve Kürt ırkçılarının beklentilerini referans almayacak ancak bir arada yaşama azmi ve iradesinde samimi olan toplulukların taleplerinin dikkate alınması da şart. Allah, kardeşinin hukukunu gözetenlerin yanındadır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu / Hızır Hacısalihoğlu
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER