Madama Butterfly operası Mersinde sahnelenecek

Madama Butterfly operası Mersinde sahnelenecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccininin Madama Butterfly operasını sahneleyecek.
     MDOBdan yapılan açıklamaya göre, Amerikalı yazar Luther Longun aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan, librettosunu L. Illica ve G. Giacosunun yazdığı G. Puccininin "Madama Butterfly" operası, MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde 14 Mayısta saat 20.00de Mersin Kültür Merkezinde sahne alacak.
     Aytaç Manizadenin rejisiyle Melih Öztürkün sahneye koyduğu eserin dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dedeye, ışık tasarımı Tarı Denize ait. Eserin koro şefliğini ise Serhat Kaya yapacak.
     Operada başlıca rolleri Işıl Azaz, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Arda Aktar, Andrei Yevtushenko, Mustafa Özer, Serkan Karagöz, Kenan Şahin, Hasan Berk, Levent Yetkin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ercüment Şirin, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Itır Gözde Tuyan, Nihan Evren dönüşümlü olarak paylaşıyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, dünya opera edebiyatının eşsiz eserlerinden birisi olan Madama Butterfly eserini sanatseverlerle buluşturmak ve onlara sezonun son günlerinde bir başyapıtı takdim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Madama Butterfly operası Mersinde sahnelenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER