MAKİAD üyeleri, basınla istişare toplantısı düzenledi

MAKİAD üyeleri, basınla istişare toplantısı düzenledi


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üyeleri, basınla istişare toplantısında buluştu.
     Akkoza Oteldeki toplantıya, MAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile gazeteciler katıldı.
     Erşan, burada yaptığı konuşmada, ildeki nitelikli elemanların göç ettiğini belirterek, vasıflı ve eğitim seviyesi yüksek personele ihtiyaç olduğunu vurguladı. Teşvik Yasası uygulamalarının 31 Aralıkta sona ermesinin Malatyalı sanayicileri büyük sıkıntıya sokacağını ifade eden Erşan, milletvekillerinin bir araya gelerek teşvik süresinin uzatılması için çalışma yapmasını istedi.
     Yeni Teşvik Yasası nedeniyle Malatyaya fabrika açmak isteyen firmaların başka şehirlere yatırımlarını kaydırdıklarını kaydeden Erşan, Türlü zorluklarla Malatyaya gelen firmalar bir daha giderlerse Malatyaya geri dönmelerini sağlamak mümkün olmaz. Bu nedenle 5084 sayılı teşvik süresinin uzatılmasını istiyoruz. Yasanın sona ermesiyle Malatyanın ekonomisi ciddi anlamda zarar görecek dedi.
     Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da Teşvik Kanununun pek çok avantajları bulunduğunu belirterek, işçilerin SGK payını devletin yatırması uygulamasının 31 Aralık itibariyle sona ereceğini bunun da tekstil sektörü başta olmak üzere pek çok işvereni sıkıntıya düşüreceğini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber MAKİAD üyeleri, basınla istişare toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER