Malatyadaki suç örgütü operasyonu

Malatyadaki suç örgütü operasyonu -11 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 18i tutuklandı


MALATYA (A.A) - Malatya merkezli, 11 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 18i tutuklandı.
     Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün, Malatya merkezli Adana, Antalya, Mersin, Muş, Elazığ, Konya ve İstanbulda kamu kurumlarının yemek ve temizlik ihalelerine giren O.Y. ve babası R.Ynin liderliğindeki silahlı suç örgütüne yönelik 11 ilde eş zamanlı operasyon yürüttüğü anımsatıldı.
     Operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 12sinin serbest bırakıldığı, 39unun da mahkemeye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, bu kişilerden 18inin tutuklandığı, 21inin ise denetimli serbestlik cezasına çarptırıldığı bildirildi.
     Malatya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yaklaşık 2 yıl yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından 26 Mart Salı günü Malatya, Elazığ, İstanbul, Konya, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Muş, İzmir, Antalya ve Balıkesirde çok sayıda ev ve iş yerine, eş zamanlı baskın yapılmış, operasyonlarda 51 kişi gözaltına alınmış, 3 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek, 1 gaz tabancası, şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyadaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER