Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Trabzonda: -Türkiye 10 yıl içinde ABnin birçok ülkesinin önüne geçti. AB ister üye yapsın ister yapmasın ne yazar -Biz milletimizi Avrupanın altyapısı, gelişmişliğinin üzer


TRABZON (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye 10 yıl içinde ABnin bir çok ülkesinin önüne geçti. AB ister üye yapsın ister yapmasın ne yazar dedi.
     Bakan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Beşirli Mahallesindeki Çağrı Merkezi Alo 181in açılışında yaptığı konuşmada, istihdam yaratan merkezin henüz küçük olduğunu belirterek, Bu şimdilik küçük bir merkez ama büyüyecek. O da doğan her bebek gibi büyüyecek, gelişecek ve dal budak salacak dedi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 61. hükümetin taze bir bakanlığı olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
     Geçtiğimiz 10 yılda Türkiyenin her tarafında yarım milyondan fazla sağlıklı, çevreye uyumlu konutu yapıp vatandaşlarımıza teslim eden bir başarı öyküsü var bu bakanlığın arkasında. Onun mimarı Erdoğan Bayraktar var. Şimdi onun sorumluluğu daha da arttı. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her köşesinde 6.5 milyon konutun, dile kolay yenilenmesi. Bu da çok garip bir durum. Yani konut niye yapılır, niye yıkılır. Bu soruyu da kendimize sormamız lazım. Bu kadar emeğe bu kadar paraya yazık değil mi- Yıkmak için konut yapılır mı ama maalesef bu hatayı birbirimizle yarışırcasına birlikte yaptık. Şimdi de kara kara düşünüyoruz. Konutlarımız tekniğine, çevreye uyumlu değil, depreme dayanıklı değil, izinsiz, ruhsatsız, sorunlu. Şimdi yıkacağız tekrar yeniden yapacağız, evet hoş olmayan bir durum ama ne yapacağız, mecburuz
     Bakan Yıldırım, konutlar yenilenirken vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Gönüllülük esas. İyisini yapıp modeli ortaya koyacağız, vatandaşımız da görecek. Benim de böyle bir yerim olsun, yeni şehirleşme anlayışında ben de varım diyecek. Önemli olan kırmadan dökmeden yapmaktır. Bu anlayışla 10 yıldır çalışıyoruz. İnsanımızı mutlu etmek, insanımızın bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olduğunu cümle aleme göstermek için çalışıyoruz. Bugün ay yıldızlı bayrağı taşıyan pasaporta sahip her vatandaşımız gittiği her yerde itibar görüyor. Neden, çünkü son 10 yılını başarıdan başarıya taşımış bir Türkiyeden bahsediyoruz. Her şey daha güzel olacak
    
     -Çözüm süreci-
    
     Bakan Yıldırım, yaptıkları yollarla insanların kaynaşmasını sağladıklarını ifade ederek, şunları belirtti:
     İstiyoruz ki 75 milyonu bir ve beraber, kardeş yapalım. Bu ülkenin birliğe beraberliği çok ama çok ihtiyacı var. Bunu artık herkes gördü. Terörle vurmakla kırmakla hiçbir şey olmayacağını, hiçbir sonuç alınamayacağını herkes gördü. Yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz, bundan sonra bütün gücümüzü, enerjimizi, kaynaklarımızı geleceğimiz için, yavrularımızın geleceği için, 2023ün büyük Türkiyesinin geleceği için, 100. yıl Cumhuriyetimiz için harcayacağız. Birlikte bu ülkeyi yeni baştan inşa edeceğiz. Bunu yapacak gücümüz var çünkü bize inanan, güvenen ve 10 senedir yürü durmak yok, yola devam diyen 75 milyon insanımız var, Trabzonlular var. Onun için bize denizde de karada da ölüm yok
    
     -AB Süreci-
    
     Bakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği sürecine ilişkin de Türkiye 10 yıl içinde ABnin bir çok ülkesinin önüne geçti. AB ister üye yapsın ister yapmasın ne yazar. Biz milletimizi Avrupanın altyapısı, gelişmişliğinin üzerine çıkarmaya ahdettik, karar verdik onlar ne yaparsa yapsın. Gün gelecek ABye girip girmemeye bu millet karar verecek, bunu da herkes bilsin dedi.
     Trabzondaki yatırımları da anlatan Bakan Yıldırım, Kanuninin memleketinde bir çevre yolu yapacağız. Trabzonu denizle dağın arasında sıkışmışlıktan kurtaracağız. Önemli olan bu. Bunun bedeli çok yüksek ama hiçbir bedel Trabzonlunun mutluluğu, geleceği için hiçbir anlam ifade etmez şeklinde konuştu.
     Bakan Yıldırım daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak ile çağrı merkezinin açılışını yaptı.
    
     -Bakan Yıldırım ile konuştuğunu öğrenince şoka girdi-
    
     Bakan Yıldırım, ardından çağrı merkezini gezip merkezi Samsundan arayan Emre isimli bir kişi ile kendisini tanıtmadan bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi. Bakan Yıldırımı tanımayan bu kişi ile Yıldırım arasındaki diyaloglar merkezde gülüşmelere yol açtı.
     Söz konusu kişi, Yıldırımın bir süre sohbet ettikten sonra kimliğini açıklayıp bakan olduğunu söylemesi üzerine heyecanlanarak şoktayım dedi.
     Yıldırımın gülerek Rahat ol, sohbetine doyum olmuyor dediği bu kişi, Yıldırıma dua ederek başarı diledi.
     Konuşmanın ardından çağrı merkezi çalışanlarına başarılar dileyen Bakan Yıldırım, buradan ayrıldı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER