Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Kent Konseyi Çocuk Meclisi, okullarda çocuk takvimi dağıttı


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 2013 yılı için hazırladığı Kent Konseyi Çocuk Takvimini bazı okullara dağıttı.
     Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, takvimde, hikayeler, öğütler ve çocuklara iyi davranış sergilemeleri için tavsiyeler bulunuyor.
     Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Özdemir ve beraberindeki üyeler, içinde sevgi, kardeşlik, saygı, yardımseverlik, dostluk, vefa, sabır, adalet, doğruluk, hoşgörü, iyilik, tutumluluk gibi değerleri tavsiye eden takvimi Abdülkadir Eriş İlkokulu/Ortaokulunda dağıttı.
     Zeynep Özdemir, Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak çocukların kent yönetiminde aktif bir şekilde yer almaları için çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, aynı zamanda çocukların sosyal ve kültürel açıdan da gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.
     Bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Özdemir, dağıttıkları takvimde çocukların tarihten haberdar olmasının yanı sıra buradaki düşündüren ve eğlendiren çeşitli hikayeleri de okuma fırsatı bulacağını aktardı.
     Takvimlerde her ay için metin kısmı da ayırdıklarını bildiren Özdemir, çocuklardan buraya vefa, dostluk, kardeşlik gibi konularda başlarından geçen güzel olayları yazmalarını istedi.
     Özdemir, bu yılın sonunda takvimleri toplayacaklarını ve takvimleri eksiksiz dolduran çocukları ödüllendireceklerini kaydetti.
     Zeynep Özdemir, kentteki 5 okulda da takvim dağıttıklarını ifade etti.
    
     -Malatyalı iki sporcu, hentbol milli takım kampına çağrıldı-
    
     Malatyalı iki sporcu, hentbol milli takım kampına çağrıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Hentbol Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve 7-12 Temmuz tarihlerinde Ankarada yapılacak olan Bölge Karmaları Türkiye Şampiyonasına seçilen Malatyalı sporcular Ümit Akdağ ve Mustafa Kahramanın, 27 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak milli takım hazırlık kampına çağrıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER