Malatyanın Yaz Spor Oyunları başarısı

Malatyanın Yaz Spor Oyunları başarısı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fındıklı: -11 altın, 10 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplamda 32 madalyayla oyunların birincisi olduk


MALATYA (A.A) - Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Erzurumda yapılan 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında 32 madalyayla birinci olduklarını belirterek, Sonuçlar oldukça sevindirici dedi.
     Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Erzurumda 25 ilin katılımıyla düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında Malatyayı 107 sporcuyla temsil ettiklerini söyledi.
     10 branşta düzenlenen oyunlarda Malatyalı sporcuların 9 branşta mücadele ettiğini ifade eden Fındıklı, Her yıl olduğu gibi bu yıl da oyunlara disiplinli bir şekilde hazırlandık. Güreş, tekvando, badminton, masa tenisi, yüzme, atletizm, voleybol, basketbol ve judo takımlarımızı turnuvaya götürdük dedi.
     11i altın, 10u gümüş, 11i bronz olmak üzere toplamda 32 madalya kazanarak oyunlarda takım halinde birinciliği elde ettiklerini kaydeden Fındıklı, Sonuçlar oldukça sevindirici ifadelerini kullandı.
     Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Fındıklı, geçen yıl da birinciliği kıl payı Gaziantepe kaptırdıklarını, önceki yıl ise birinci olduklarını hatırlattı.
     Şampiyonada ikinci olan Erzurumun 11 altın, 1 gümüş, 12 bronz olmak üzere 24 madalya aldığını ifade eden Fındıklı, üçüncü olan Gaziantepin ise 10 altın, 8 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 22 madalya topladığını kaydetti.
     Malatya olarak en başarılı oldukları branşın 6 altın madalyayla yüzme olduğunu bildiren Fındıklı, tekvandoda 2, grekoromen güreşte, badmintonda ve masa tenisinde de 1er altın madalya kazandıklarını belirterek, dereceye giren sporcuların Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce cumhuriyet altını ile ödüllendirildiğini ifade etti.
     Bu yıl turnuvaya götürdükleri birçok sporcunun milli takımlara çağrılabileceğini belirten Fındıklı, gelecek yıl oyunlara ev sahipliği yapmak için aday olacaklarını da bildirdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın Yaz Spor Oyunları başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER