Malatyanın kültür birikimi kitaplaştırılacak

Malatyanın kültür birikimi kitaplaştırılacak -Malatya Valiliğinin başlattığı Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında kentin tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimi kitaplaştırılacak


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin başlattığı Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında kentin tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimi kitaplaştırılacak.
     Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine, Malatyanın kültür birikimini bir külliyata dönüştürmek amacıyla hayata geçirdikleri, 100 kitabın hazırlanmasını ve basımını içeren Malatya Kitaplığı Projesi hakkında bilgi verdi.
     Projeyle Malatyanın tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimini çeşitli başlıklar altında kitaplaştıracaklarını kaydeden Saran, Proje üzerinde uzun bir süredir çalışıyorduk. Ekibimizin yoğun gayretleriyle oluşan ilk 6 eser önümüzdeki bir hafta içinde basılacak. Bu kitapların isimleri şöyle; Battalname, Malatya Bibliyografyası, Malatya Ressamları, Malatya Masalları, Malatya Öyküleri ve Niyazi Mısri dedi.
     Kitaplardan ilk 60ının yazar, konu içerikleri ve başlıklarının belirlendiğini, basım planlarının yapıldığını bildiren Saran, bu kitapların kaynağının da ayrıldığını söyledi.
     Proje kapsamında basılacak kitapların resmi kitap formatı ve kimliğinden uzak, estetik bir kapak ve sayfa tasarımıyla çıkacağına işaret eden Saran, kitapların yoğun ilgi görmesini umduklarını aktardı.
     İlk 6 kitabın ardından Malatya Yemek ve Mutfak Kültürü, Malatya Prestij Kitabı, Kültür Envanteri, Siyah Beyaz Fotoğraflarla Malatya, Malatya Turizm Rehberi, Malatya Sözlüğü, Dört Mevsim Malatya, Akçadağ Öğretmen Okulu, Sultansuyu Harası, Malatya Çocuk Oyunları, Şehri Divanı, Malatya Efsaneleri, Şemsi Belli, iki cilt Malatya Tarihi, Selçuklular Zamanında Malatya, Malatyada Ziyaret Yerleri, Türk İslam Dönemi Mimari Eserleri adlı kitapların basılacağını ifade eden Saran, proje kapsamında 8 kişilik yazar, edebiyatçı ve eğitimcilerden oluşan bir komisyon oluşturduklarını ve komisyonun kitapların basımı için çalışma yaptığını anlattı.
     Vatandaşların bu kitapları kitapevlerinde bulabileceğini, ayrıca Malatya İl Halk Kütüphanesi ve okulların kütüphanelerinde de bu eserlerden bir bölüm oluşturulacağını kaydeden Saran, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanması dolayısıyla bir süre sonra Malatyadan ayrılacağını da hatırlatarak, Resmi sorumluluğun ötesinde, bir gönül borcu ve kişisel bir vecibe olarak üstlenilmesini gerekli gördüğümüz ilk 60 kitabı tamamlama görevini kitaplık komisyonu ile uzaktan dahi olsa yerine getireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın kültür birikimi kitaplaştırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER