Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -Hollanda Malatyalılar Platformu, sağduyu çağrısında bulundu


MALATYA (A.A) - Hollanda Malatyalılar Platformu, Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasının ardından sağduyu çağrısında bulundu.
     Platformdan yapılan yazılı açıklamada, Malatya ve Sürgü halkının meydanı fitne ve fesatçılara, tahrikçilere bırakmaması gerektiği belirtildi. Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Evli ailesi ile Ramazan davulcusu arasındaki kavga ve gerginliğin yurt dışında yaşayan Malatyalıları derinden üzdüğü ve kaygılandırdığı ifade edilen açıklamada, herkese sağduyu çağrısı yapıldı.
     Bu ve benzeri olayların hafife alınmaması gerektiği belirtilen açıklamada, bu olayı fırsat bilip, etnik ve mezhepsel farklılıkları kaşıyan provokatörlere de fırsat verilmemesi gerektiği kaydedildi.
     Bölgenin ve dünyanın ateş altında olduğu bu dönemde sağduyuya, hoşgörüye, tahammüle ve barışa çok fazla ihtiyaç duyulduğu ifade edilen açıklamada, Ramazan ayında bu türden münferit olayların tüm topluma mal edilmemesi, mezhep kavgaları ve etnik çatışmalara sıçratılmaması gerektiği vurgulandı.
     Açıklamada, Toplumsal huzura, birlik ve beraberlik ruhuna zarar veren, Türkiyemizi iç çatışma ve kaosa sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyelim denildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER