Kozmetik sektöründe merdiven altı ürünlere dikkat

Kozmetik sektöründe merdiven altı ürünlere dikkat -GÜLBİRLİK Genel Müdürü Çelik: -Sürekli merdiven altı, sağlıksız ve uygunsuz koşullarda yapılan üretimin Ispartamıza ve gül orijinli kozmetik sektörüne zarar vereceği konusunda uya


ISPARTA (A.A) - Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, sürekli merdiven altı, sağlıksız ve uygunsuz koşullarda yapılan üretimin Ispartaya ve gül orijinli kozmetik sektörüne zarar vereceği konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
     Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, GÜLBİRLİK ve bağlık kuruluşların kurulduğu günden bugüne kadar ilkeli ve seviyeli duruşundan hiçbir zaman taviz vermediğini belirtti.
     Kaliteden ödün vermeden, markalaşma ve Ispartayı temsil etme konusunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Çelik, Isparta halkının da kendi ürünlerine sahip çıkarak bugüne kadar gelmelerinde büyük destek sunduğunu kaydetti.
     Çelik, Rosense adıyla halka en kaliteli ve en iyi hizmeti sunmak için gayret ettiklerini, çalışmalarını her geçen gün müşteri memnuniyeti esasına göre planladıklarını dile getirdi.
     Kozmetik sektöründe halkın beğenisine sunulan ürünlerin kalite ve güvenilirliğin son derece önemli olduğunu vurgulayan Çelik, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılının ilk 6 ayında yapılan piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri 30 Temmuz 2012 tarihinde yayınlandı. Buna göre teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz 15 marka kozmetik ürünü tespit edildi. Bunlarla ilgili idari yaptırım kararı alındı ve bakanlık sitesinde yayınlandı dedi.
     Tüketicilerden konuyla ilgili çok sayıda bilgilendirme talebi geldiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:
     Sürekli merdiven altı, sağlıksız ve uygunsuz koşullarda yapılan üretimin Ispartamıza ve gül orijinli kozmetik sektörüne zarar vereceğini konusunda uyarıda bulunuyoruz. Ancak buna rağmen uyarılar dikkate alınmadı ve sağlıksız üretime devam edildi. Rosense olarak amacı ürünlerden kaynaklanan olumsuzları, istenmeyen etkileri önlemek, insan ve çevre sağlığını en üst düzeyde korumak olan şirketimiz ürünlerinde bakanlıkça yapılan denetim sonrasında en ufak bir uygunsuluğa rastlanmamıştır.
     Hasan Çelik, Ispartadaki mağaza sayısının da 6ya ulaştığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kozmetik sektöründe merdiven altı ürünlere dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER