Malatya İl Genel Meclisi

Malatya İl Genel Meclisi -Taşhoron Kilisesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsisi kararlaştırıldı


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Taşhoron Kilisesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsisi kararlaştırıldı.
     İl Genel Meclisi, Naci Şavatanın başkanlığında toplandı. Toplantıda, Battalgazi ilçesindeki Selçuk İlkokulunun bakım ve onarımı, çevre düzenlemesi ve kalorifer katı yakıt sisteminin sıvı yakıta dönüştürülmesi işinin İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılması kararlaştırıldı.
     Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen Çavuşoğlu Mahallesindeki Taşhoron Kilisesinin Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verildi.
     Tahsisin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen yapıya ödenek gönderilmesinin kolaylaştırılması amacıyla istendiği öğrenildi.
     Kuluncak ilçesi Yatmaca mevkisinde bulunan İl Özel İdaresine ait iki tarlanın satılması konusunda İl Encümenine yetki verilmesini öneren Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun raporu reddedildi. Konu görüşülmek üzere Eğitim Komisyonuna havale edildi.
     İl Özel İdaresinin araçlarının Kale ilçesinin yollarını genişletme çalışmalarını ve onarım işlerini yapması kararlaştırıldı.
     Vali Vasip Şahin tarafından gönderilen önerge görüşüldü. Şahin, Pütürge ilçesinde anaokulu yapılacak arsa olmadığını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının anaokuluna dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, İlçe Özel İdare hizmet binasının Milli Eğitim Müdürlüğüne hizmet binası olarak tahsisinin yapılmasını istedi. Talep, meclis tarafından kabul edildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER