Malatya Valisi Şahin:

Malatya Valisi Şahin: -Otokontrolü sağlayan değerlerle toplumda huzuru sağlarsınız


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Otokontrolü sağlayan değerlerle toplumda huzuru sağlarsınız dedi.
     Vali Şahin, Malatyada okullarda başlatılan Malatya Değerler Eğitimi Projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Malatya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şahin, amacın iyi insan yetiştirmek olduğunu kaydetti.
     Kendisine, ailesine, memleketine, milletine hayırlı, tarihine saygılı, sorumluluk sahibi insanlar yetiştirmek gibi bir çabayla yola çıktıklarına işaret eden Şahin, Yetiştirilen gence, başarının sadece puanla ölçülebilir olduğunu değil, etrafına olan faydası ile başarılı olabileceği eğitimi verilmelidir dedi.
     Şahin, şöyle konuştu:
     Etrafındaki insanları, eşyayı ve hayvanı bile sevmeyen, bir başkasının yerine kendisini koyup onun için kaygı duymayan bireyler değil, empati kurabilen, sorumluluk alabilen, saygı duyabilen, insanlara en azından selam verebilen, komşusunun hakkını, hukukunu gözetebilen insan tipi yetiştirmektir hedefimiz. Toplum hayatında sadece bilgi yetmez. Etik ve hayati değerler, nereden kaynaklanırsa kaynaklansın mutlaka otokontrolü sağlayan değerlerle toplumda huzuru sağlarsınız. Okul sıralarında oturan öğrencilere şimdi toplamsal değerleri veremezseniz ne zaman verebilirsiniz.
     Toplantıya, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kaymakamlar ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Valisi Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER