Polis Akademisi Başkanı Fındıklı:

Polis Akademisi Başkanı Fındıklı: -Polislik iyiliği koruma, kötülüğü önleme teşkilatıdır. Polis her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş, daha sonra da polistir


ERZURUM (A.A) - Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı, Polislik iyiliği koruma, kötülüğü önleme teşkilatıdır. Polis her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş, daha sonra da polistir dedi.
     Fındıklı, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu salonunda yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesinde düzenlenen bir toplantı için kente geldiğini belirterek, bir polis hocası olduğu kadar aynı zamanda bir komiser babası olduğunu söyledi.
     Eğitimin edep olduğunu belirten Fındıklı, Edep, haya demektir, haya, hayır demektir. Hayır da hayat demektir. Hayırsız bir hayat, hayat değildir. İşte iyi insan, iyi vatandaş, iyi polis her şeyden önce edepli polistir. Hayat adeta edep kelimesinde formüle edilmiştir. Edep, eline, beline, diline hakim olmak demektir diye konuştu.
     İnsanlığın, üç prensip üzerine yükseldiğini vurgulayan Fındıklı, şunları kaydetti:
     Bu prensiplere bağlı olanlar yükselmiş ama bu prensiplerden sapanlar da yıkılmış, yok olmuşlardır. Biz eğer yükselmek, gelişmek, dünyada itibar gören bir ülke olmak istiyorsak, başta bu ilkeye, edebe, hayaya ve ahlaki değerlere önem vereceğiz. Polislik iyiliği koruma, kötülüğü önleme teşkilatıdır. Polis her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş, daha sonra da polistir. Dolasıyla polis eğitiminde esas olan iyi insan yetiştirebilmektir. İyi insan olmadan asla iyi polis olamayız.
    
     -Polis, bir iyilik görevlisidir-
    
     Fındıklı, polisliğin ıslah etme mesleği olduğuna değinerek, Düzeltme, iyileştirme mesleğidir. Hayatı kolaylaştıran, düzenli hale getirme ve güzelleştirme mesleğidir. Polis, iyi ve kötünün, doğruyla yanlışın, güzelle çirkinin, haklıyla haksızın kesiştiği yol kavşağında duran ve insanları iyiye, doğruya, güzele, hakka, hukuka yönlendiren bir görevlidir. Kısacası polis, bir iyilik görevlisidir diye konuştu.
     Polisin herkesten daha fazla sorumluluk taşıyan kişi olduğunu dile getiren Fındıklı, Biz iyilikte, güzellikte, doğrulukta, hayırda örnek olacağız ki başkalarına da aynı şeyi söyleme yetkimiz olsun ifadesini kullandı.
     Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı, nüfusun en büyük güç olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bugün bütün dünyada nüfus artışı eksiye geçmiştir, ülkeler kara kara düşünüyor. Türkiye bugün dünyada itibarlıysa, güçlüyse birinci sebebi de budur. Genç, dinamik, eğitilmiş bir nüfusumuz var. Onun için Başbakan üç çocuk yapın diyor. Çünkü nüfus bizim gücümüzdür. Bu ülke nitelik ve nicelik bakımından ne kadar yeterli bir nüfusa sahipse o kadar güçlüdür. Nüfus, aynı zamanda bir güçtür. Nüfus, polisi, jandarması, askeriyle bir güvenlik aracıdır.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Polis Akademisi Başkanı Fındıklı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER