Malatyasporun eski yöneticileri hakim karşısına çıktı

Malatyasporun eski yöneticileri hakim karşısına çıktı -Kulüpte son 10 yılda görev yapan başkanlar ile yöneticiler, Dernekler Kanununa muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma iddiasıyla açılan kamu davası kapsamında


MALATYA (A.A) - Malatyasporda son 10 yılda görev yapan başkanlarla yönetici ve çalışanlar, Dernekler Kanununa muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma iddiasıyla açılan kamu davası kapsamında savunma yaptı.
     Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hazırlanan iddianame kapsamında ismi geçen 130 sanığın 45i katıldı. Duruşmaya katılan sanıkların kimlik tespitlerinin ardından iddianame okundu.
     Dernekler Kanununa muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma iddiasıyla açılan kamu davası kapsamındaki duruşmada, sanıkların savunmaları alındı.
     Eski Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, kulüpten 5,5 milyon lira alacağı olmasına rağmen hırsız durumuna düşürüldüğünü iddia ederek, Esas suçlular içeri girse bu mesele çözülür. Kimin suçu varsa tutuklansın. Duruşmada bulunan bu insanların mağdur olmaması için gerekirse 3-5 ay yatarım. Ben ve Malatyaspora gönül veren arkadaşlarımız Malatya Belediyesinin 1,5 milyon lira desteği ve kendi cebimizden verdiğimiz paralarla kulübü döndürdük. Ama hırsız konumuna düşürüldük. Ama ben yüzümü kızartacak bir şey yapmadım iddialarında bulundu.
     Kulübe 450 bin lira bağış yaptığını iddia eden Karadağ, adına çıkarılan 20 bin lira cezayı kulübe ödettiği iddialarını kabul etmedi.
     Karadağ dışında kulüp başkanları Hanifi Selimoğlu, Hikmet Tanrıverdi, Şevket Küçükaslan ve İlhan Kavuk ile o dönemlerde kulüpte çeşitli kademelerde görev alanlar ve bürokratların yargılandığı duruşmaya katılan 45 sanığın 39u savunmasını verdi. Sanıklar, hakkındaki suçlamaları reddetti.
     Duruşma, diğer sanıkların da dinlenmesi kararıyla 28 Kasıma ertelendi.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Malatyasporun eski yöneticileri hakim karşısına çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER