Malazgirt Kültür Merkezindeki onarım çalışmaları

Malazgirt Kültür Merkezindeki onarım çalışmaları


MUŞ (A.A) - Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Malazgirt Kültür Merkezinin onarımı için 1 milyon lira harcandığını söyledi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ihalesi yapılan kültür merkezinin büyük bir onarımdan geçildiğini belirtti.
     Önümüzdeki ayı içinde kesin kabulü yapılarak, kültür merkezini teslim alınacaklarını ifade eden Çetin, Binanın taşıyıcı kolanları dışında merkezin bütün donanımı değiştirilerek, Malazgirtte yakışır bir hale getirildi. Merkezin bakım ve onarım için bugüne kadar 1 milyon lira harcama yapıldı dedi.
     Öte yandan tescili tarihi eserlerle ilgili de yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Çetin, Malazgirt Kalesinin restorasyon projesinin mayıs ayında onaylanarak, kendilerine teslim edildiğini anımsattı.
     İl merkezinde eski hükümet konağı olarak bilinen binanın restorasyon projeleri yapıldığını ve kısa sürede restorasyon çalışmalarının başlayacağını ifade eden Çetin, Dere Mahallesinde bulunan tarihi Dere Hamamının restorasyon projesinin hazırlandığını kaydetti.
     Önümüzdeki yıllarda Haspet Kalesi, Çengili Manastırı ve çok sayıda tescili tarihi eserlerin restorasyonlarının yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Çetin, Bu projelerimiz için bir kısım ödeneğimiz var. Ancak projelerimiz içinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansında (DAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Destek Programından (SODES) ödenek talebinde bulunduk. Ödenek sıkıntımız yok diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Malazgirt Kültür Merkezindeki onarım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER