Malkarada zarar verilen Atatürk büstü

Malkarada zarar verilen Atatürk büstü -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Olayla ilgili şüpheli görülen bir kişi gözaltına alındı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Malkara ilçesine bağlı Çınarlıdere köyü muhtarlığı önündeki kaidesinden sökülerek zarar verilen Atatürk büstü ile ilgili şüpheli görülen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çınarlıdere Köyü muhtarlığı önündeki Atatürk büstüne zarar verdiği şüphesiyle bir kişinin gözaltına alındığını söyledi.
     Olayı kınadığını ifade eden Yerlikaya, Bu konuda yoğun bir çalışma gösteren jandarmaya da teşekkür ediyorum. Atatürk büstlerinin ücra köşelerden alınarak vatandaşların daha yoğun olduğu köy meydanları, muhtarlık önleri gibi yerlere taşınmasını sağlayacağız. Çınarlıdere Köyündeki olay diğer yerlerdeki büstlerin muhafaza edilmesi konusunda örnek oldu diye konuştu.
     Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de, taşımalı eğitim sisteminden dolayı kullanılmayan okullarda bulunan büstlerin muhtarlara teslim edileceğini kaydetti.
     Geçen hafta Çınarlıdere köyü muhtarlığı önündeki Atatürk büstü, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yerinden sökülerek, zarar verilmişti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Malkarada zarar verilen Atatürk büstü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER