Manavgatta susam ürünleri yarışması düzenlenecek

Manavgatta susam ürünleri yarışması düzenlenecek -Yarışmaya katılanlar, Manavgatta yetişen susamı kullanarak yemek, tatlı ve pastalar yapacak


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından, 17 Nisanda, 1. Susam Ürünleri Yarışması düzenlenecek.
     Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Hacer Bakır Sert, yaptığı basın toplantısında, Turizm Haftası kapsamında pasta, tatlı, yemek dalında 1. Susam Ürünleri Yarışması gerçekleştirileceğini söyledi. 17 Nisanda yapılacak yarışma ile Manavgatta üretilen susamın tanıtılacağını belirten Sert, Yarışmada yapılacak pasta, yemek ve tatlıların yapımında Manavgat susamı kullanılacak dedi.
     Manavgat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğreticisi Hamza Yalçın, yarışmaya ev kadınlarından, restoran ve otel çalışanlarına kadar herkesin katılabileceğini ifade etti. Yarışmanın sıcak yemekler, soğuk yemekler, tatlı ve pasta kategorilerinde düzenleneceğini kaydeden Yalçın, kategorilerinde ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verileceğini belirtti.
     Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği (APGAD) Manavgat Mesleki Eğitim Kursu Müdürü Derya Şahin ise dereceye giren yarışmacılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Manavgatta susam ürünleri yarışması düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER