Manisada ilk tüp bebek dünyaya geldi

Manisada ilk tüp bebek dünyaya geldi


MANİSA (A.A) - Manisanın tek tüp merkezini bünyesinde barındıran Grand Medical Hospitalda dünyaya gelen ilk tüp bebek için hastanede doğum günü düzenlendi.
     Manisa merkezde ikamet eden ve 8 yıllık evli Emin Göçen (39) ve Zeynep Göcen (29) çifti, tüp bebek merkezinde gördükleri tedavi ile 3 kilo 860 gram ağırlığında bebek sahibi oldu.
     Manisada dünyaya gelen ilk tüp bebek olan ve Emir Buğra adı verilen bebek için hastanede doğum günü düzenlendi.
     Grand Medical Hospital Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özçakır, geçen yıl kurdukları merkezin, Manisanın ilçeleri ile Kuzey Egeye hitap ettiğini söyledi.
     Merkezde geride kalan ilk 1 yıllık sürede 84 embriyo transferi yapıldığını belirten Özçakır, Bu transferlerden 29unda gebelik sağlanarak, yüzde 34lük bir oranla başarı sağlandı. Şu anda doğan Emir Buğra bebeğin ardından 28 bebeğimiz daha doğum için gün sayıyor. Tedavi sürecini başarılı bir şekilde sağladığımız Göçen ailesi, bugün bir erkek bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor dedi.
     Baba Emin Göçen ise çocuk sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
     Baba olabilmek için gereken tedavi işlemine zaman ayırabilmek amacıyla işinden ayrıldığını dile getiren Göçen, ancak bebeklerini uğurlu geldiğini ve yeniden iş bulup çalışmaya başladığını söyledi.
     Anne Zeynep Göçen de anne olma özleminin sona erdiğini, 8 yıl sonra bebek sahibi olmanın sevincini yaşadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada ilk tüp bebek dünyaya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER