Manisaya ambulans helikopterlerle gelen ikizler

Manisaya ambulans helikopterlerle gelen ikizler -İkizlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi


MANİSA (A.A) - Uşakta erken doğumla dünyaya gelen ve ambulans helikopterlerle Manisaya sevk edilen ikizlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
     Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ünitesinde dün sabah dünyaya gelen Fadime-Fuat Somuncu çiftinin ikiz kız bebeklerinin, 10 hafta erken doğduklarını söyledi.
     Bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bilgili, Manisaya sevk edilmeden önce hastanede bebeklere gerekli müdahalenin yapıldığını ifade etti.
     Bilgili, bebeklerin, akciğerlerine tüp takılı olarak Manisaya geldiğine değinerek, Bebeklerin tüpleri çıkarıldı, sadece birinde burnundan hava desteği var. Bebeklerin genel sağlık durumları da şu an itibarıyla iyi. Her iki bebeğin de ağırlığı, tanım olarak çok düşük, biri 1 kilo 100 gram, diğeri 1 kilo 380 gram. Bu gibi durumlarda yol büyük bir risk oluşturmaktadır. Bebeklerin, mümkünse, mecbur kalmadıkça doğum yapılmadan anne karnında sevk edilmesi daha uygundur diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Manisaya ambulans helikopterlerle gelen ikizler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER