Mardine bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve

Mardine bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve acil müdahale aracı hizmete alındı


MARDİN (A.A) - Mardin Valiliği tarafından satına alınan Bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve acil müdahale aracı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edildi.
     Mardin Valiliği önünde düzenlenen araç tanıtım ve teslim töreninde konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, aracın önemli özelliklere sahip olduğunu, bulaşıcı hastalıklar ile mücadele edeceğini ve olası bir durumda acil müdahale de bulunacağını söyledi.
     Bulaşıcı hastalıları mümkün mertebe önleyeceklerini ifade eden Ayvaz Bu aracımız çok fonksiyonlu bir araç. Tarım alanında taşıma aracı, hayvanlarda aşılama aracı, ilaçlama aracı ve acil müdahale aracı gibi bir çok özelliği var. Bizim tarım alanına en çok korktuğumuz, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardır. Bu araçla hızlı bir ilaçlama yaparak bu hastalıkları mümkün mertebe önleyeceğiz dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt ise Zoonoz ve bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele programının sağlıklı ve hızlı yürütülebilmesi için donanımlı bir araca ihtiyaç duyduklarını bu kapsamda bu aracın alındığını söyledi.
     İl Özel İdaresi bütçesiyle 50 bin liraya alınan aracın Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne kazandırılarak çalışmalarına başlayacağını ifade eden Söğüt şunları söyledi:
     Yapılan çalışmalar neticesinde, aracın şubemizin görev ve sorumluklarını zamanında ve tam olarak yapabilecek teknik donanıma sahip olmasına önem gösterilmiştir. Kırsal alanda ve ulaşımın zor olduğu kötü arazi koşullarında yapılacak olan çalışmaların başından sonuna kadar tüm aşamalarını yapabilir ve sahip olduğu elektronik cihazlarla şubemizin internet üzerinden bilgi ağına ulaşıp veri alışverişi sağlayabilmektedir. Aracın sadece acil müdahalelerle kalmayıp aşılama çalışmaları, soğuk zincir nakilleri ve denetim çalışmalarında da başarıyla kullanılabilmektedir. Bunların dışında aracın sahip olduğu donananımla Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesinin tüm faaliyetlerini mobil olarak temsil edebilmektedir. Böylece iş akışı hızlanmakta ve en ücra hayvancılık işletmelerine dahi zamanında verimli hizmet sunulabilmektedir.
     Konuşmaların ardından doblo marka araçta, çeşitli cihazlar ile laboratuvar malzemeleri bulunuyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardine bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER