Mardin OSB enerjisini kendi üretecek

Mardin OSB enerjisini kendi üretecek -OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duyan: Yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmaların önüne geçebilmek için kademeli olarak 50 milyon avro tutarında 30 megavatlık güneş enerjili bir santr


MARDİN (A.A) - Mardinde 108 fabrikanın bulunduğu 1. Organize Sanayi Bölgesi, kademeli olarak kurulması planlanan güneş enerjisi santraliyle kendi enerjisini üretecek.
     Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmaların iş adamlarını zor durumda bıraktığını, bu yüzden bir proje hazırladıklarını kaydetti.
     Projeyi kademeli olarak hayata geçireceklerini ifade eden Duyan, Yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmaların önüne geçebilmek için kademeli olarak 50 milyon avro tutarında 30 megavatlık güneş enerjili bir santral kuracağız. Kurulacak santralle OSBde faaliyet gösteren bütün işletmelerin enerji ihtiyacı karşılanacak dedi.
     Bu kapsamda firmalardan gelen teklifleri değerlendirdiklerini ifade eden Duyan, şunları söyledi:
     Bölgede yaşanan enerji, yani elektrik sorunu var. Maalesef bu sorun buradaki herkesi olumsuz etkiliyor. Buna rağmen ihracatımız çok iyi durumda. Bu sorunları aşmamız durumunda ciddi bir potansiyel oluşacak. Bunun için de elektriğin yanı sıra alternatif çalışmalar içine girdik. Bununla ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda üç firmadan teklif aldık. Bu ciddi ve büyük bir proje. Gelen teklifleri daha açmadık. Hala teklifler geliyor. Santrali hemen kurmayacağız. Kademeli olarak yapacağız. Uzun vadeli bir proje. İlk olarak 12 ya da 15 megavatlık bir santral kurulmasını planlıyoruz. Buradaki iş adamlarımızla görüştük. Hepsi sıcak bakıyor. Yaşanan bu elektrik santrali için de araştırmalarımız devam ediyor. Enerji yatırımlarına, uzun vadeli krediler veriliyor. Bu krediye bir çok banka girecek. Çünkü devlet garantisi var.
     Duyan, bütün sıkıntılara rağmen Türkiyenin ihracat rakamlarını arttırmak için başarılı çalışmalara katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin OSB enerjisini kendi üretecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER