Marmariste Aşçılar Bayramı kutlaması

Marmariste Aşçılar Bayramı kutlaması -Türkiyenin değişik yerlerinden usta aşçı ve öğrencilerin katıldığı kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu


MUĞLA (A.A) - Marmaristeki Aşçılar Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu.
     Türkiye Aşçılar Federasyonunun desteğiyle Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Aşçılar Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Meydanında kutlandı.
     Kutlamalara Türkiyenin değişik bölgelerinden çok sayıda usta aşçı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Aşçılık Bölümünde öğrenim gören öğrenciler katıldı.
     Kortej ile başlayan kutlamada lezzet ustaları, Muğla Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Ulusal Egemenlik Caddesinden Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Anıta çelenk sunan grup, İstiklal Marşını okudu.
     Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, yaptığı konuşmada, ilki 15 yıl önce Alanyada kutlanan Aşçılar Bayramının o günden beri değişik yerlerde kutlanmaya başladığını söyledi.
     Türk aşçıların mesleğini başarılı şekilde yaptığını anlatan Açıkgöz, bu tür kutlamalarla Türk mutfağını ve aşçılarını tanıtma fırsatı elde ettiklerini kaydetti.
     Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği Başkanı Alaattin Çağlar ise meslektaşlarıyla bir araya gelerek, Türk mutfağını tanıtmak için sektör profesyonelleri ve turistleri içine alan bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
     Halk oyunları gösterisinin yapıldığı kutlamalarda, açılan stantlarda katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Ayrıca, düzenlenen aşçılık kurslarında başarılı olanlara sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Marmariste Aşçılar Bayramı kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER