Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer

Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı: -2012 yılında ciromuzu yüzde 25 artırmış olacağız


BURSA (A.A) - Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 343 milyon lira olan 2011 yılı cirosu, 2012 yılında yüzde 25lik bir artış gösterecektir dedi.
     Matlı AŞ., Bursada gerçekleştirilen, Matlının Gelecek Vizyonu, Yatırımları ve SAP Programı toplantısında kurumsal kaynak planlama, müşteri ilişkileri yönetimi, tedarikçi zinciri ve ilişkileri yönetimi gibi konuları kapsayan SAP (Systeme, Anwendung und Produkte) uygulamasının tanıtımını yaptı. Toplantıya, Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Matlı AŞ. Genel Müdürü Emre Vuralın yanı sıra şirketin üst düzey yöneticileri katıldı..
    
     -2012 ciromuz yüzde 25 artış gösterecek
    
     Özer Matlı, toplantının açılışında, firmanın 600e yakın çalışanıyla gerek İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 gerekse Fortune 500 listelerinde her yıl üst basamaklara yükseldiğini belirterek, Bugün itibarıyla Türkiyenin İSOya göre 276. büyük şirketi olduk dedi.
     Matlının yıllık 550 bin ton üretim yaptığını, entegre çiftliklerde ise 40 bin tonluk üretim gerçekleştirdiğini ve bu rakamın 2012 yılı sonunda 590 bin tona çıkacağını vurgulayan Matlı, Bu üretimden gelen ciromuz 2012 yılı sonunda; büyükbaş yem üretiminde 350 milyon lira, kanatlı yemi üretiminde 45 milyon lira ve ticaret hacmimizde 40 milyon lira ile 435 milyon liraya ulaşmış olacak. Böylece şirketimizin 343 milyon lira olan 2011 yılı cirosu, 2012 yılında yüzde 25lik bir artış gösterecektir diye konuştu.
     Büyüme projelerine Samsun, Gaziantep gibi yeni şubeler eklediklerini ayrıca Karacabeyde eğitim çiftliği ve yumurta üretim merkezlerinde yeni yatırımlar hedeflediklerinin altını çizen Özer Matlı, Bu yıl aralık ayında üretime başlayacak olan Samsun yem üretim tesisimiz, 40 ton/saat yem üretim kapasitesine sahip olacak. Gaziantep fabrikamızı ise 2013te üretime alacağız. Bu yatırımlarımız ile 2015 yılı yem üretim hedefimiz; yıllık 1 milyon ton ve 2020 hedefimiz ise 2 milyon ton olacak dedi.
    
     -AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı:
    
     AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da tarımın dünyada gün geçtikçe öneminin arttığını ve Türkiyede nüfusun yüzde 25inin tarım alanında istihdam edildiğini belirterek, Bunu Avrupa ve Amerikayla karşılaştırdığımızda, orada tarım istihdamının nüfusa oranı yüzde 5 seviyelerinde. Türkiyede bu oran yüksek olunca tarım sektöründe eğitimli çalışan ihtiyacı da fazla oluyor dedi.
     Türkiyenin son 10 yıllık sürecine bakıldığında akılcı ve sistemci tarım politikaları yürütüldüğünü dile getiren Önder Matlı, Tarımdaki verimlilikte hala dünyada olmamız gereken yerde değiliz. Tarımda sorunları mutlaka çözmemiz gerekiyor. Türkiye tarım sektöründe dünyada 7. sırada. 10 yılda 11. sıradan 7. sıraya geldik. Ancak hala yapmamız gereken çok iş var diye konuştu.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER