Mavi kapakla 111 engelli sevindi

Mavi kapakla 111 engelli sevindi -Bartın Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Altın Eller mavi kapak toplama kampanyası sona ererken, kampanya kapsamında 111 tekerlekli sandalye temin edildi -Emniyet Müdürü Altınok: -Kam


BARTIN (A.A) - Bartın Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Altın Eller mavi kapak toplama kampanyası kapsamında 111 engelli, tekerlekli sandalye sahibi oldu.
     İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, düzenlediği basın toplantısında kentte polis dostunuz, arkadaşınızdır sözünün benimsetilmesi ve engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan kampanyanın önceki yıl şubat ayında başlatıldığını anımsattı.
     Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında 2 milyon kapak toplandığını ifade eden Altınok, şöyle konuştu:
     Gerek ilimiz ve ilçelerinden gerekse diğer illerden gelen desteklerle bugüne kadar yaklaşık 3 ton plastik kapak toplanmıştır. Bu miktarlarda plastik kapakların toplanarak geri dönüşüme kazandırılmış olması ilimizde, hatta ülkemizde çevre bilincinin oluşmuş olduğunun en büyük göstergesidir. Toplanan plastik kapaklar karşılığında ve yardım severlerimiz tarafından hibe edilenlerle beraber toplam 111 tekerlekli sandalye temin edilmiş olup, şu anda 111. sandalyeyi bugün bir engellimizin yakınına teslim ediyoruz
     Proje ile aynı zamanda başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara çevre bilinci aşılamayı da amaçladıklarını belirten Altınok, Toplanan 3 ton kapağın toplanmaması halinde yaratacağı çevre kirliliği ile bu kapakların yüzlerce yıl doğaya karışmadan kalacak olması düşünüldüğünde projenin önemini daha da arttırmaktadır dedi.
    
     -İl Sağlık Müdürü Koç-
    
     İl Sağlık Müdürü Dursun Koç da yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk çalışması kapsamındaki projenin çocukların içindeki duyarlılığı da ortaya çıkardığına işaret ederek, Bu kampanya sayesinde gördük ki küçük çocuklarımızdaki duyarlılık bizden çok daha fazla. Benim 5 yaşında bir kızım var ve o da dışarıda bulduğu kapağı hemen apartmanda bulunan kapak toplama merkezine ulaştırıyor. Buradan da şunu rahatlıkla dile getirebiliriz ki gelecek neslimiz bu tür konularda çok duyarlı diye konuştu.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı-Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Mavi kapakla 111 engelli sevindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER