MDOB, Özsoy operasını sahneleyecek

MDOB, Özsoy operasını sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türk opera tarihinin başlangıcı olarak gösterilen Özsoy operasını sahneleyecek.
     MDOBtan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Yılmazın sahneye koyduğu, orkestra şeflerinden Vladimir Lungu ve Aytuğ Ülgenin dönüşümlü olarak yöneteceği eserde, koreografi Uğur Seyrek, dekor tasarımı Kağan Güreşçi, kostüm tasarımı Nursan Ünlü, ışık tasarımı Murat Yılmaza ait.
     Koro şefliğini Oleg Constatinovun yapacağı eserde başlıca rolleri Hasan Alptekin, Bülent Ateşoğlu, Nazlı Alptekin, Ezgi Yıldırım, Hasan Berk, Sevil Erçak, Ali Ulvi Karaca, Hakan Yıldız, Özkan Çavdaroğlu ve Ufuk Kasar dönüşümlü olarak paylaşıyor.
     Tek perdelik eserin Mersin prömiyeri 23 Ekim Salı günü, gala temsili ise 1 Kasım Perşembe günü Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Ahmet Adnan Saygunun 27 yaşındayken ve 2 ay gibi kısa bir sürede bestelediği, Cumhuriyet tarihinde seslendirilen ilk opera eseri, ana fikrini Atatürkün belirleyip librettosunu Münir Hayri Egelinin yazdığı eser olarak dikkati çekiyor.
     Dünya prömiyeri 1934te üç perde olarak sahnelenen eser, dramatik türde bir opera olarak bestelendi. 1982 yılında Atatürkün 100. doğum yıl dönümü nedeniyle, 48 yıl sonra tekrar sahnelenmesi gündeme geldiğinde Ahmet Adnan Saygun, bu 3 perdelik operayı bir perdelik özet haline getirdi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MDOB, Özsoy operasını sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER