MDOB, Mevlananın hayatını sahneye taşıyacak

MDOB, Mevlananın hayatını sahneye taşıyacak -"Mevlananın Çağrısı" isimli bale, Mevlanayı sanatseverlere anlatacak


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Mevlananın Çağrısı" adlı baleyle Mevlananın hayatını sahneye taşıyacak.
     MDOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kim olursan ol yine gel" vecizesiyle tüm insanlığa seslenen Mevlana Celalettin-i Ruminin hayatından önemli kesitlerin sahneye taşındığı eser, 25 Nisan Perşembe günü Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerin karşısına çıkacak.
     Danscı Ziya Azazinin solo danslarıyla konuk sanatçı olarak yer alacağı, müziği Can Atillaya, koreografisi Mehmet Balkana ait eserin ikinci temsili ise 27 Nisan Cumartesi beğeniye sunulacak.
     Librettosunu Şefik Kahramankaptanın yazdığı Mehmet Balkana ait eserin dekor tasarımı Tayfun Çebiye, kostüm tasarımı Funda Çebiye, ışık tasarımı Tarı Denize ve video tasarımı Şafak Türkele ait.
     Mevlana karakterini Ender Üçdemir, Burak Cebeci ve Ozan Demirbaşın dönüşümlü olarak canlandıracağı eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Tutku Barın, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer paylaşıyor.
     Avusturyada yaşayan ve mevlevi semahını dansla birleştirdiği performansıyla Avusturyada yılın en iyi erkek dansçısı kabul edilen Ziya Azazi de, mevlevi semahında solo gösterisiyle Mersinli sanatseverleri selamlayacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber MDOB, Mevlananın hayatını sahneye taşıyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER