MEB Bölgesel İstişare toplantısı

MEB Bölgesel İstişare toplantısı -MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan: -Eğitim yöneticileri olarak öğretmenlerin gönüllerine giremezsek, yaptıkları işleri bilerek, isteyerek ve inanarak yapmalarını sağlayamazsak başarı elde etmemiz


DENİZLİ (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, eğitimde uygulanmak istenen sistemlerin başarısı için öğretmenlerin motivasyonunun çok önemli olduğunu söyledi.
     Tufan, Ege Bölgesi ve çevresindeki 10 il ve bağlı ilçelerden milli eğitim müdürlerinin katılımıyla Denizlide düzenlenen MEB Bölgesel İstişare Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi sistemleri de kurulsa öğretmenin çabası olmadığı sürece sonuç alınamayacağını belirtti.
     Tufan, şunları söyledi:
     Bizler eğitim yöneticileri olarak öğretmenlere ulaşamazsak, onların gönüllerine giremezsek, yaptıkları işleri bilerek, isteyerek ve inanarak yapmalarını sağlayamazsak başarı elde etmemiz hayal olur. Bu gerçekten hareketle başta bakanlığımız olmak üzere il ve ilçe eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın, okul müdürlerimizin, hayata geçirilmek istenilen sistemleri öğretmenlere en iyi şekilde anlatması ve onların en iyi şekilde uygulanması konusunda görevleri bulunmaktadır. Bizlerin burada söyledikleri elbette önemlidir, mühimdir. Fakat asıl önemli olan Denizli merkezindeki bir lisede, ilçedeki ortaokulda, ücra bir köydeki ilkokulda öğretmenin sınıfta neler söylediği çok daha önemlidir.
     Biz onları ne kadar nitelikli hale getirir, motive eder, heveslendirir ve inandırırsak yaptıkları işlerde de o kadar başarılı olmalarını sağlamış oluruz. Toplantıların ana fikri budur. Öğretmenlerimize ulaşmak için önce eğitim yöneticileri olarak kaynaşmamız ve kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu toplantıları bu amaçla gerçekleştiriyoruz.
     Açılış toplantısına Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MEB Bölgesel İstişare toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER