Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı

Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı -Ersoy, Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz- oyunuyla anıldı


KONYA (A.A) - Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında Konyada oyuncu Ahmet Yenilmezin Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz- oyunuyla anıldı.
     Konevi Kültür Merkezinde Meram Belediyesi tarafından düzenlenen programda sahne alan oyuncu Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan Safahat adlı tek perdelik tiyatro oyununu sergiledi.
     Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen oyunda, Mehmet Akif Ersoyun kişiliği, edebi kimliği ve ahlaki değerlere bağlılığı vurgulandı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoyun hayatını ve yokluklara rağmen nasıl mücadele verdiğinin de anlatıldığı tiyatro oyununu, izleyiciler büyük bir coşkuyla izledi.
     Oyunun ardından konuşma yapan oyuncu Ahmet Yenilmez, Konyanın maddi ve manevi açıdan çok zengin bir şehir olduğunu, Selçukluya başkentlik yapması nedeniyle de Konya ve Konyalıların üzerine büyük sorumluluğun düştüğünü söyledi.
     Çanakkaleden sanata, Mehmet Akif Ersoydan Konya ve Türkçeye kadar önemli fikir ve düşüncelerini dinleyicilerle paylaşan Yenilmez, Konyaya her yıl geldiğini belirterek, Konyaya sevdamız vardır dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER