Memur

Memur-Senden Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası


BARTIN (A.A) - Memur-Sen Bartın Şubesi, kamuda kılık kıyafet serbestliği verilmesi için Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası başlattı.
     Şube Başkanı Naci Durmuş, Hükümet Caddesindeki eski belediye binası önünde başlatılan imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak kuruldukları günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduklarını belirterek, okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü de desteklediklerini belirtti.
     Uygulamanın öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak olmadığını ifade eden Durmuş, şöyle konuştu:
     Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir. Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan, 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki, kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olunmaktadır. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.
     Durmuş, bu nedenle başörtüsü yasağının kalkması talebini de içeren ve 30 gün sürecek Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası başlattıklarını aktararak, toplanacak imzaların genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Başbakanlığa teslim edileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER