Orman ve Su İşleri Çorum Şube

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Temel: -Avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcılarımızın müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen avcı eğitimi kursunu tamamlayıp Avcıl


ÇORUM (A.A) - Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcıların, avcı eğitimi kursunu tamamlayıp Avcılık Belgesi almasının zorunlu olduğunu belirtti.
     Temel, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bölgede yaban domuzu sayısındaki artış ile ilgili sorunun dile getirildiğini, buna paralel olarak kurt sayısında da büyük artış gözlendiğini ifade ettiğini hatırlattı.
     İlgili Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ruhsat sisteminin değiştiğini belirten Temel, tüfek sahiplerinin öncelikle güvenlik güçlerine silahlarının kaydını yaptırarak Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi alması hususunun zorunlu olduğunu ifade etti.
     Daha sonra söz konusu tüfek sahiplerinin avcı eğitim kursunu tamamlayıp belge almalarının şart olduğunu vurgulayan Temel, Avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcılarımızın müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen avcı eğitimi kursunu tamamlayıp Avcılık Belgesi alması zorunludur. Avcılık belgesi olmadan avlanma yapılamaz. Domuz avı için de bu durum aynen geçerlidir. Ancak tarlasında mahsulünü korumak isteyen köylülerimiz avcı kapsamında değerlendirilmediğinden yanlarında sadece tek kurşun bulundurarak avcılık belgesi almalarına gerek kalmadan mahsullerini bekleyebilirler. Avcılık belgesi almadan sadece yivsiz tüfek ruhsatları ile tarlalarını bekleyebilirler dedi.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Çorum Şube Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER