Menderesin idam edilişinin 51. yılı

Menderesin idam edilişinin 51. yılı -TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Özdağ: Merhum Adnan Menderes, başbakanlık yaptığı dönemlerde Türkiyede büyük yatırımlar gerçekleştirmiştir


AYDIN (A.A) - AK Parti Manisa milletvekili, TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ Merhum Adnan Menderes, Başbakanlık yaptığı dönemlerde Türkiyede büyük yatırımlar gerçekleştirmiştir dedi.
     AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı, eski başbakanlardan Adnan Menderesin idam edilişinin 51. yılı nedeniyle konferans düzenledi.
     Belediye Tiyatro Salonundaki konferansa konuşmacı olarak katılan Özdağ, Adnan Menderesin ülkeye en iyi bir şekilde hizmet ettiğini belirterek, Merhum başbakan hiç bir şeyden yılmamıştır. Bildiğinden şaşmamış doğru bildiği yolda tüm ekibi ile çalışmış, idama giderken bile Allah bu ülkeye zorluklar yaşatmasın diyebilmiştir diye konuştu.
     Menderesin başbakanlık yaptığı dönemlerde Türkiyede büyük yatırımların gerçekleştiğini belirten Selçuk Özdağ, şunları söyledi:
     Ağır sanayi hamlesine ilk başlatan başbakan olarak tarihe geçmiştir. Türkiyedeki bu başarılı çalışmaları gören dış güçler karşılarında güçlü bir Türkiye istemedikleri için içerideki şer odaklarının iş birliği ile idam edilmiştir.
     Özdağ, idamın üzerinden 51 yıl geçmesine rağmen, gönüllerin hala bu idama razı olmadığına dikkat çekerek, Menderese olan ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Menderesin idam edilişinin 51. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER