Meram Belediyesinden Bosna

Meram Belediyesinden Bosna-Herseke sağlık merkezi ve park


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından Kardeş Şehir ilişkileri çerçevesinde Bosna-Hersekin Hadzici ilçesine inşa edilen sağlık merkezi ve parkın açılışı yapıldı.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, açılışta yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet Hanın 1463 yılında buraları fethetmesinden itibaren 550 yıldır bu topraklarda han, hamam, cami, kervansaray ve birçok tarihi eserin yapılmasına vesile olan atalarımızı saygıyla, hürmetle anıyorum dedi.
     Hadzicide bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer de konuşmasında, Bosna-Hersekin bir Türkün kendisini asla gurbette hissetmeyeceği, kendini evinde gibi güvende hissedeceği bir diyar olduğunu söyledi.
     Saraybosnada İstanbulun ve Konyanın ruhunun bulunduğunu vurgulayan Tuncer, Bosna-Herseki Anadoluya bağlayan görünmez ama derinden hissedilen bir bağın mevcut olduğunu kaydetti.
     Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç ise sağlık merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Bu projenin, yeni bir iş birliğinin başlangıcı olduğunu ifade eden Eyuboviç, Daha önce iki kardeş belediye arasında görülmemiş bir iş birliği kuruyoruz dedi.
     AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da bazı insanların Neden buralara yatırım yapıyorsunuz diye sorduklarını belirterek şöyle devam etti:
     Bilge devlet başkanınız Aliya İzzetbegoviç, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, Boşnakları önce Allaha sonra size emanet ediyorum demişti. Ayrıca bu topraklar Fatih Sultan Mehmetin bize emanetidir. Onun için buralara geliyoruz.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi eşliğinde Hadzici şehir merkezinde yapılan kortej yürüyüşünden sonra Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Meram-Konya parkının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meram Belediyesinden Bosna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER