Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesi

Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesi artıyor -Debisi aniden yükselen Tunca Nehrinin yatağından taşması nedeniyle, nehir suları Fatih Köprüsünün ayaklarına kadar çıktı -Sarayiçine ulaşımın sağlandığı Fatih ve Kanuni köprül


EDİRNE (A.A) - Balkanlardaki yağışlar ve karların erimesi nedeniyle Tunca ve Meriç nehirlerinin su seviyesi yükseliyor.
     DSİ 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, debisi 111 metreküp/saniyeye ulaşan Tunca Nehri, yatağının darlaştığı Sarayiçi mevkisinde yer yer çevreye yayılmaya başladı.
     Kaynağından yoğun su gelen Tunca Nehri üzerindeki Fatih Köprüsünün beş gözünden dördünün sularla kapanması nedeniyle, nehir suyunun bir kısmı köprünün ayaklarından taştı.
     Su seviyesindeki artış nedeniyle, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı girişi, pehlivan heykellerinin bulunduğu alan, Tavuk Ormanının bir kısmı ve Adalet Sarayının çevresi sular altında kaldı.
     Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçinde yayılan suların herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için bölgeye giden Fatih ve Kanuni köprülerini araç trafiğine kapattı.
    
     -Meriçin su seviyesi de yükselişte-
    
     Geçen hafta 1100 metreküp/saniyeye çıkarak taşkın seviyesine yaklaşan Meriç Nehrinin 400 metreküp/saniye civarına düşen su seviyesi, yeniden yükselişe geçti.
     Son ölçümlere göre, Meriç nehrinin debisi 600 metreküp/saniye seviyesine ulaştı.
     Meriç Nehri, geçen yıl şubat ayında debisinin 1200 metreküp/saniyeye ulaşmasıyla Karaağaç Mahallesinde yer yer taşkınlara neden olmuş, taşkın nedeniyle 10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesinden kent merkezine ulaşımlar askeri zırhlı araçlarla sağlanmıştı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER