Mersinde kurbanlık hayvan satış yerlerine düzenleme

Mersinde kurbanlık hayvan satış yerlerine düzenleme


MERSİN (A.A) - Mersinin doğu yönündeki kent girişinde kötü bir görüntüye neden olan kurbanlık hayvan satış yerleri boşaltılıyor.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı açıklamada, yıllardır Mersinin doğu girişindeki belediyeye ait arsada, kurbanlık hayvan satışı yapıldığını ve bu görüntünün kentin imajını zedelediğini kaydetti.
     Canlı hayvan ticareti için uzun süre yer aradıklarını ifade eden Özcan, geçen yıl Akdeniz Belediyesine bağlı Yakaköy mevkisinde Canlı Hayvan Ticaret Merkezini faaliyete geçirdiklerini belirtti.
     Merkez sayesinde hayvan satıcılarının rahat ve temiz bir ortama kavuştuğunu vurgulayan Özcan, şehir merkezinde hayvan ticareti yapan esnafa da 18 Mart tarihine kadar yeni yere taşınmaları yönünde gerekli tebligatların yapıldığını kaydetti.
     Esnafın büyük bölümünün Canlı Hayvan Ticaret Merkezine nakledildiğini belirten Özcan, kalanların ise 1-2 gün içerisinde tamamlanarak kent girişinin tamamen temizleneceğini ifade etti.
     Bu arada, Metropol İş Merkezinde kurulan ve görüntü kirliliğine neden olan pazarın kaldırıldığını da vurgulayan Özcan, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla, halkın güvenli ve düzenli iş ortamında iş merkezlerinden faydalanmalarını amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Mersinde kurbanlık hayvan satış yerlerine düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER