Mersinde yapılması planlanan nükleer santral

Mersinde yapılması planlanan nükleer santral -Aralarında CHP Mersin Milletvekili Atıcının da bulunduğu nükleer karşıtları, Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Mersine yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti.
     Aralarında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcının da bulunduğu NKP üyesi bir grup, ellerindeki pankartlarla Çamlıbel Mahallesindeki Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu önünde toplanıp bir süre slogan attı.
     Milletvekili Atıcı, burada yaptığı konuşmada, nükleer santrallere ve Çamlıbel Mahallesinde kurulan bilgilendirme bürosuna karşı çıkmak için toplandıklarını söyledi.
     Mersindeki nükleer karşıtlığı mücadelesinin 35 yıldır devam ettiğini ifade eden Atıcı, şunları kaydetti:
     Nükleer santrallerden meydana gelen sızıntılar, başta çocuklar olmak üzere insanlarda kan kanseri yapıyor. Nükleer sızıntı AKPli, CHPli, MHPli, BDPli dinlemez. Türk, Kürt, Arap, Çerkez dinlemez herkesi vurur. Bu yüzden bu santraller engellenmelidir. Bizim nükleer santrallerden elde edilecek enerjiye ihtiyacımız yok. 365 günün 350 günü parlayan güneşten, rüzgardan, jeotermaldan elde edeceğimiz enerji bizim geleceğimizi aydınlatmaya yeter de artar bile. Bütün dünya nükleer santralden vazgeçerken, Türkiyenin nükleer çöplüğe dönüşmesine izin vermeyeceğiz.
     Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Sebahat Arslan da Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu önünde başlattıkları Çamlıbelde nükleer santral bürosu istemiyoruz nöbetine devam edeceklerini belirterek, Yaşam hakkımızı savunmak adına buradayız. Nöbetimizi büro kapanana kadar devam ettireceğiz. Bütün halkı, nöbete destek vermeye çağırıyoruz diye konuştu.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER