Mersindeki kurbanlık pazarlarında hareketlilik

Mersindeki kurbanlık pazarlarında hareketlilik


MERSİN (A.A) - Bayram alışverişi hareketliliğinin arttığı Mersinde vatandaşlar, kurban pazarlarına da yoğun ilgi gösteriyor.
     Merkez Toroslar ilçesinde kurulan hayvan pazarında il merkezi ve köylerden gelen çok sayıda besici, hayvanlarını satışa sunuyor. Daha çok ilgi gören küçükbaş hayvanların 400-900 lira arasında alıcı bulduğu pazarda, satıcılar ilgiden memnun.
     Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık için satıcılarla el sıkışıp zorluk bir pazarlığın ardından aldıkları kurbanlığı nakliye araçlarıyla evlerine götürüyor.
     Pazarda satış yapan İsmet Siper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların kurbanlık almak için arefe gününü beklediğini, yarın da aynı yoğunluğu yaşayacaklarına inandığını söyledi.
     Şu an için işlerinin iyi olduğunu dile getiren Siper, İnsanlar bayramda ve arefe günü fiyatların düşeceğine inandığı için son günü bekliyor. Aslında fiyat açısından çok fazla fark olmuyor. Aksine herkes son günü beklediği içinde arefe günü pazarlarda bir yığılma oluyor dedi.
     Siper, vatandaşların kurbanlık tercihlerini daha çok küçük hayvandan yana kullandığını belirterek, Küçük olanlar insanların bütçesine daha fazla hitap ettiği için daha çok tercih ediliyor. Küçük ve erkek olan hayvanlar dişilere göre daha çok tercih ediliyor. Dişi hayvanlar hep elimizde kaldı. 40-60 kilogram arasındaki tüm erkek küçük baş hayvanlarımızın neredeyse tamamı satıldı. Kurbanlık satışında hayvanların kiloları kadar cinsiyetleri de etkili oluyor diye konuştu.
     Kurbanlık satıcısı Saim Uslu ise kurbanlık satışlarından alanın da, satanın da memnun olduğunu vurgulayarak, bayram nedeniyle pazara getirdiği 300 hayvandan 200 tanesini sattığını, kalanları da yarın satabileceğine inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersindeki kurbanlık pazarlarında hareketlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER