Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -Temsili kağnılar, top ve tüfeklerle gerçekleştirilen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu


MERSİN (A.A) - Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
     Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesinin hazırladığı kutlamalar Tren Garında başladı. Temsili milis kuvvetlerini taşıyan trenin, il protokolü tarafından karşılanmasının ardından, İsmet İnönü Bulvarını takiben Cumhuriyet Alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Buradaki törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan halkı selamlayarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Toroslar Belediyesince düzenlenen tören ise, Kuvayımilliye Anıtına çelenk konmasıyla başladı. Türk Bayrakları, temsili kağnılar, top ve tüfeklerle katılan grup, Hastane ve İstiklal caddelerini takiben, Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Burada buluşan gruplar, halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izledi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Cumhuriyet Meydanındaki konuşmasında, Büyük Önder Atatürkün sözleri doğrultusunda Mersini bir dünya kenti yaptıklarını belirterek, Mersin, sağlıklı bir kalkınmayı hayata geçirdi. Bundan sonraki aşamada ilimizi daha yaşanılır hale getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız dedi.
     Tören boyunca 3 Ocak Kurtuluş Gününüz Kutlu Olsun yazılı bir paraşütte tören alanını turladı.
     Törene, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer, Aytuğ Atıcı, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, tören sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlamalar, Mersinin gelişmesine her yıl büyük katkı sunmaktadır. Mersinin hedeflerine ulaşması adına tarihimizden aldığımız güçle ilerliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER