Mersin ESOB Başkanı Dinçer:

Mersin ESOB Başkanı Dinçer: -Esnaf ve sanatkarlar; büyük markalar, yetkili servisler ve süpermarketler karşısında eziliyor


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnafların ve sanatkarların büyük markalar, yetkili servisler ve süpermarketler karşısında ezildiğini belirtti.
     Mersin Elektronikçiler Odası, Uydu Dünyası Dergisi ve Dijitech işbirliğiyle Radisson Blue Hotelde düzenlenen Doğu Akdeniz Sayısal Tv ve İnternet Teknolojileri seminerinde konuşan Dinçer, esnaf ve sanatkarların büyük markalar, yetkili servisler, tekno ve süpermarketlerle yarışabilmesi için kendisini yenilemesi gerektiğini söyledi.
     Esnaf ve sanatkarların teknolojiye ayıracak bütçelerinin çok az olduğunu savunan Dinçer, Teknolojinin önünde hiçbir şey duramıyor. Teknolojiyi yakalayan ayakta kalıyor, yakalayamayan meslek değiştirmek zorunda kalıyor. Artık alış verişler e-ticaret üzerinden yapılıyor. Bunun yanı sıra tamamen dijital beyinlere sahip olan araçlarla birlikte tamirci esnafımız sekteye uğradı ve sanayide çekiç sesi kalmadı. Bütün araçlar servislere gidiyor. AVMlerde aynı şekilde birçok iş sektörünü olumsuz etkiledi. AVMler yaklaşık 90 iş sektörünü olumsuz etkiledi. Kısaca esnafımız büyük markalar, yetkili servisler, teknomarketler ve AVMlerle acımasız rekabet ortamında yok olmaya mahkum ediliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin ESOB Başkanı Dinçer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER