Mersin İl Emniyet Müdürü Öksüz:

Mersin İl Emniyet Müdürü Öksüz: -Komşularımızla el ele verip huzuru ve gelişimi, temin için çalışmalıyız


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüzü makamında ziyaret etti.
     TISİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, komşu ülke olması dolayısıyla Irakın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu belirterek, Irakın Türkiyesiz düşünülemeyeceğini ifade etti.
     Güneydoğuda çok uzun süre görev yaptığını ve o coğrafyayı iyi bildiğini anlatan Öksüz, Aile fertlerinin bir yarısı Türkiyede, diğer yarısı Irakta. Hal böyle olunca iki ülke kardeş ülke konumundadır. Komşularımızla el ele verip huzuru ve gelişimi temin için çalışmalıyız. Huzur olursa hepimiz kazanırız. Ümit ediyorum ki; Ortadoğuda huzur ve güven ortamı en kısa sürede sağlanır. İnsanın kavgayla çözeceği bir şey yoktur. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni yoktur dedi.
     Kılıç ise, komşu ve kardeş ülke Irakın, Türkiyenin önemli ticaret partnerlerinden de biri olduğunu belirterek, Almanyadan sonra 10 milyar dolar ihracatla en fazla ticaret yaptığımız ülkedir Irak. 1000i aşkın Türk firması ve 12 bini aşkın Türk işçisi burada istihdam oluyor. Ancak bu rakamlar gerçek potansiyeli yansıtmamaktadır. İki ülke arasındaki dinsel, tarihi ve kültürel bağlar düşünüldüğünde daha yapacak çok iş vardır diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin İl Emniyet Müdürü Öksüz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER