Mersinli tenisçinin başarısı

Mersinli tenisçinin başarısı -Mersinli küçük sporcu Karakuş, 12 Yaş 4. Yaz Kupasında teklerde ve çiftlerde Türkiye şampiyonu oldu


MERSİN (A.A) - Mersinli tenisçi Oberon Alkım Karakuş (12), 12 Yaş 4. Yaz Kupasında teklerde ve çiftlerde Türkiye şampiyonu oldu.
     Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Orduda düzenlenen etkinlikte 2 birincilik birden almasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Kendisinin de çok benzetildiği İspanyol raket Rafael Nadal gibi dünyaca ünlü bir tenis oyuncusu olmayı hedeflediğini anlatan Karakuş, ayrıca Ay-Yıldızlı formayla Türkiyeyi temsil etmeyi de arzuladığına işaret etti.
     Emre Karatay Tenis Akademisi yöneticisi ve minik sporcunun antrenörü Emre Karatay ise, Mersinin spor havasını ve felsefesini değiştirmek için yola çıktıklarını, tüm branşlarda yetenekli oyuncuları bünyelerinde toplayarak Akdeniz bölgesinde Türkiyenin spor devi olmak istediklerini söyledi.
     Ailesinin yönlendirmesiyle 6 yaşında tenise başlayan Oberonun yeteneği ve isteğiyle gelecek vaat ettiğini anlatan Karatay, Oberonun ailesinin, oğullarının daha kaliteli eğitim alabilmesi için akademiyi seçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Henüz geleli bir ay gibi bir süre olmasına rağmen, turnuvalara katılan Oberon, teklerde ve çiftlerde Türkiye şampiyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Hedefimiz Nadal gibi ünlü bir tenisçi olmasını sağlamak. Aile bunun için her türlü riski alarak tenise yatırım yaptı. Hedef milli takıma girerek, dünya profesyonelleri arasında yer almayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersinli tenisçinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER