Merzifon Belediyesinin çalışmaları

Merzifon Belediyesinin çalışmaları -Belediye Başkanı Aydınlı: "Defin yerinde sıkıntı çekmemek için kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor"


AMASYA (A.A) - Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, "Defin yerinde sıkıntı çekmemek için kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor" dedi.
     Aydınlı, Şehir Mezarlığında devam eden çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, kamulaştırma sonucu ilçede 10 yıl daha defin yeri problemi yaşanmayacağını belirtti.
     Şehir Mezarlığının temizliği, ağaçlandırılmasına özen gösterdiklerini ve yeni alanların oluşturularak yaşanabilecek yer sıkıntısının önüne geçildiğini ifade eden Aydınlı, şunları kaydetti:
     "Mezarlığın şu andaki mevcut alanı 100 bin metrekare. Henüz defin konusunda yer sıkıntımız yok ancak önümüzdeki yıllarda da sıkıntı yaşamamak adına alanın genişletilmesi gerekiyordu. Bu nedenle mevcut mezarlığının alt kısmında 237 bin lira bedelle mezarlık olarak kullanılmak üzere 4 Bin 80 metrekarelik bir alan kamulaştırıldı. Mezarlık ve cenaze hizmetleri konusunda son derece titiz ve hassas davranıyoruz. Zaten üzgün olan ailelerin işlemleri ve defin yeri konusunda sıkıntı çekmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
    
    
     -"İçme suyu problemimiz yok"
    
     Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Altınok ise ilçenin içme suyu problemi olmadığını söyledi.
     Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Altınok, Taşhan Dağında 2 ayrı kaynaktan su bulunduğunu, Merzifon Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından su arama çalışmalarının devam ettirildiğini belirtti.
     Merzifonda su sıkıntısının olmadığını ancak ileride yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilmek adına su arama çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Altınok, şunları kaydetti:
     "Merzifon Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından su arama çalışmaları devam ediyor. Çok şükür ilçemizde içme suyu konusunda bir problemimiz yok. İleri de de bu konuda problem yaşamamak adına çalışmalarımızı planlı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde Taşhan Dağında iki ayrı kaynaktan toplam saniyede 8 litre su temin edildi. Söz konusu çalışmanın maliyeti 10 bin lira. Bu çalışma sonunda günlük 691 metreküp su, içme suyuna dahil edildi."
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifon Belediyesinin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER