Meslek eğitimcileri Avusturyada kursa katıldı

Meslek eğitimcileri Avusturyada kursa katıldı


ANKARA (A.A) - Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ve işletmecilerden oluşan bir grup, Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında Avusturyada Paslanmaz Çelik Kaynakçılık İşlemlerinde Yeni Eğitim Uygulamaları kursuna katıldı.
     Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Üzüm, yaptığı açıklamada, okullarının öncülüğünde Çubuk Ağaç ve Maden İşleri Odası ile Cantürk Makine ortaklığında yürütülen Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında, aralarında öğretmenler, işletmeciler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu 12 kişinin Avusturyanın Fohnsdorf kentinde Paslanmaz Çelik Kaynakçılık İşlemlerinde Yeni Eğitim Uygulamaları kursuna katıldıklarını söyledi.
     Üzüm, 200 kişi arasından seçilen 12 kişinin 2 hafta boyunca eğitim aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu kurs ve seminer yeni bilgi ve beceriler kazandırdı. Mesleki eğitim kurumlarında ve sektörel bazda düzenlenecek kurs ve seminerlerde elde edilen bu kazanımlar, öğrenci ve çalışanlarla paylaşılacaktır. Öğretmenlerimizin kalifikasyonu ile bu dalda yeterli düzeyde eğitimli öğrenci yetiştirerek, daha çok istihdamları sağlanacaktır. Avrupa da en genç nüfusa sahip ülkemizde mesleki eğitimin niteliğinin artmasıyla ABye nitelikli kalifiye iş gücü sağlanması, ülkemizdeki üretime katma değer ve ihracatın artmasına katkı sağlanacaktır.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Meslek eğitimcileri Avusturyada kursa katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER