Meslek odaları çalışanlarına iş sağlığı ve

Meslek odaları çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi


TRABZON (A.A) - Trabzonda ekonomi alanındaki sivil toplum örgütü çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.
     Kat Malikleri Kurulunca Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği çalışanlarına yönelik verilen eğitim, A sınıfı iş güvenliği uzmanı Kibar Erten ve avukat İbrahim Keskin tarafından verildi.
     TTSO Toplantı Salonundaki eğitimde konuşan avukat Keskin, bugün Türkiyenin iş kazaları ve meslek hastalıkları konusundaki sicilinin çok kötü olduğunu savunarak, dünyada yüzde olarak hesaplandığında en çok iş kazası kaybına uğrayan ülkelerin başında Türkiyenin geldiğini öne sürdü.
     Keskin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun iki önemli gerekçeden kaynaklandığını belirterek, "Bunlardan biri Türkiyenin ABye başvurusu nedeniyle yasaların Avrupa mevzuatına uydurulması, ikincisi de Türkiyenin iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda ağır bir tabloyla karşı karşıya olması ve bu tablonun ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Özellikle iş kazaları konusunda ülkemizde durum çok ciddidir" diye konuştu.
     Kibar Erten ise iş sağlığı ve güvenliğine genel bakış, işverenin temel görevleri, kazaların ve meslek hastalıklarının ana sebepleri gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Meslek odaları çalışanlarına iş sağlığı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER