Mevlid Kandiline doğru

Mevlid Kandiline doğru


ADANA (A.A) - AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necati Çetinkaya ve İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gürkan, mesajında 23 Ocak Çarşamba günü Hz. Muhammedin doğumunun 1442. yıldönümü olduğunu hatırlattı.
     Hz. Muhammedin dünyanın akışını değiştirdiğini belirten Gürkan, şunları kaydetti:
     Onun tebliğine uyan herkes hayatını yeniden tanzim etme, hayatının bundan sonraki gidişatında doğru ve sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır. Onun rahmet yüklü mesajları, hikmetlerle dolu ve yüksek ahlaklı örnek yaşantısı, bütün insanlık için umut olmaya devam etmektedir. Peygamber efendimiz kıyamete kadar insanlık için örnek olmaya devam edecektir
     AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ise, kandilin Türkiye başta olmak üzere, İslam alemine ve tüm insanlığa barış getirmesini diledi.
     Kandillerin insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını artırmaya vesile olduğunu dile getiren Çetinkaya açıklamasında Milletimizin kandil olarak adlandırdığı mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır ifadelerini kullandı.
     AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı da, Hz. Muhammedin doğduğu günlerde insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu huzur, can ve mal güvenliğinin ortadan kalkmış olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Yaşadığımız dünyada gelişen olaylar ve maalesef toplumumuzdaki yozlaşma bu ihtiyacı açıkça ortaya çıkarmıştır. Peygamber Efendimizi doğduğu bugünde anarken, sadece mevlit okumak, ilahiler söylemek ve kandil simidi dağıtmak yeterli olmayacaktır. Onun doğumunu anmaktan asıl maksadımız, evrensel olan risaletini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları mümkün olduğunca hayatımızda uygulama azmini tazelemek olmalıdır.
    
     MUhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mevlid Kandiline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER