Mezitlide çek

Mezitlide çek-çekler toplatılıyor


MERSİN (A.A) - Mezitli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda ilçe genelindeki, halk arasında çek çek adı verilen, yasa dışı geri dönüşüm malzemesi toplayan araçlar toplanıyor.
     Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, yazılı açıklamasında, kanunsuz olarak geri dönüşüm malzemesi toplayanlara karşı yürütülen çalışmayla, kent genelinde görüntü kirliliğinin ve sağlıksız çevre koşullarının ortadan kaldırılmasının hedeflendiği belirtti.
     Bu noktada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, yasa dışı geri dönüşüm toplayanlara yönelik denetimlerini sürdüreceklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bu kişiler, geri dönüşüm malzemelerini toplarken aynı zamanda çöp konteynerlerini de karıştırarak etrafı kirletmektedirler. Temiz ve sağlıklı bir kent için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Vatandaşlarımızdan ricamız bizlere bu konuda yardımcı olmalarıdır. Şuna kesinlikle inanıyorum; kirletmemek temizlemekten çok daha kolay, elimizdeki poşeti, pet şişeyi iki adım önümüzdeki çöp bidonuna atmamız kendimiz ve kentimiz adına çok yararlı olacaktır.
     Yıldırım, denetimlerde, toplanan araç ve materyallerin kesilerek kullanılmaz hale getirildiği vurguladı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER