MHP Antalya Milletvekili Günal:

MHP Antalya Milletvekili Günal: -EXPOnun Antalyada yapılmasında büyük çaba gösteren, organizasyonun başından itibaren var olan bazı kurumların, şimdi organizasyon dışında tutulmak istenmesini art niyet olarak görüyorum


ANTALYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 2016 yılında Antalyada çiçek ve çocuk temalı düzenlenecek Dünya Botanik EXPOsu konusunda bazı kurumların organizasyon dışında bırakılmak istendiğini, bunu bir art niyet olarak gördüğünü söyledi.
     Günal, Divan Talya Otelde düzenlediği basın toplantısında, EXPO 2016 için Antalya Valiliği başkanlığında kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla güçbirliği sağlandığını, ancak bazı kurumların organizasyon dışı bırakıldığını savundu.
     Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliğine üye olan Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin TBMMye sunulan EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı metninde yer almadığına işaret eden Günal, Sürecin başından beri içinde olan ve önemli katkılar sağlayan, bundan sonrasında da yoğun katkı koyabilecek Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin EXPO 2016 Antalya İcra Komitesinde yer almamasını anlamış değiliz dedi.
     Kanun tasarısı metninde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsasının da bulunmadığına dikkati çeken Günal, bu tür büyük organizasyonlarda yerel yönetimlere aktif görevlerin verilmesi gerektiğini ancak Antalyada yapılacak bu organizasyona yeteri kadar yerel mercilerin dahil edilmediğini öne sürdü.
     Organizasyon ile ilgili asıl kurumlar icra komitesinden çıkarılırken bütün görev ve yetkilerin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından atanacak genel sekreterliğe bırakılmaya çalışıldığını dile getiren Günal, bu durumun da çoğulcu katılımı desteklemeyeceğini belirtti. Kanun çıkmadan organizasyonla ilgili büyük sıkıntıların ortaya çıktığını iddia eden Günal, şöyle konuştu:
     EXPOnun Antalyada yapılmasında büyük çaba gösteren, organizasyonun başından itibaren var olan bazı kurumların, şimdi organizasyon dışında tutulmak istenmesini art niyet olarak görüyorum. Bu tasarı bu haliyle Antalyaya yapılan bir ihanettir.
     EXPO 2016nın şahsi ve siyaset malzemesi olarak kullanılmamasını isteyen Günal, bu konuda yapılacak yanlış ve eksik çalışmaları eleştirmeye, karşı çıkmaya devam edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber MHP Antalya Milletvekili Günal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER