MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: -Milliyetçi Hareket Partisinde genel başkan sorunu yoktur, liderlik sorunu yoktur -Dokunulmazlıkların kalkması konusunda mevcut iktidarın parlamentoda istediği her desteğin arkasında ol


ORDU (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Milliyetçi Hareket Partisinde genel başkan sorunu yoktur, liderlik sorunu yoktur dedi.
     Ayhan, partisinin TESK Otelde düzenlenen genişletilmiş il istişare toplantısına katıldı.
     Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayhan, MHPde kongre sürecinin devam etiğini söyledi.
     Büyük kongre öncesi parti içerisinden bazı isimlerin adaylıklarını açıkladığını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:
     Çok net ve açık bir şekilde ifade etmek gerekirse Milliyetçi Hareket Partisinde genel başkan sorunu yoktur, liderlik sorunu yoktur. MHP, gayet açık ve net bir şekilde kongre dönemine başladı. Diğer siyasi partiler ortaya çıkardıkları 4-5 tane adayı Ankaraya çağırıp bu adayları teke düşürüp illerine gönderdi. MHP açık ve net şekilde il ve ilçe kongrelerinde birden fazla adayların yarışmasını teşvik etti. Dikkat edilirse MHPnin il seçimleri 3-4 adaylı bir şekilde devam etti ve demokrasi içerisinde fevkalade iyi bir şekilde çalıştırıldı. Neticesinde 4 Kasımda olağan kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Bu kurultayda da il seçimlerinde olduğu gibi aday olmak isteyen arkadaşların adaylıkları söz konusu. Bu da demokratik bir yarış. Aday olmak isteyen arkadaşlar adaylıklarını açıkladılar. Bu süreç ülkücü edep ve terbiyeye yakışır bir şekilde devam edecek. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisinde de kongreyi neticelendireceğiz.
    
     -Dokunulmazlığı kimin yüreği nereye kadar yetiyorsa kaldıralım, bu işi bitirelim
    
     Dokunulmazlıkların kalkması konusu ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Ayhan, şöyle devam etti:
     Milliyetçi Hareket Partisi baştan beri dokunulmazlığın kalkması gerektiği konusunda düşüncülerini açık ve net bir şekilde söyledi. Ancak bu konuda AK Partililerin ve diğer siyasi partilerin tereddütleri var. Terörle ilgili hususlarda belki siyasi partiler arasında bir mutabakat olur diye düşüncülerimizi söyledik ve değişiklik teklifi hazırlayarak diğer siyasi partilere sunduk. Şimdi görüyoruz ki AK Partide dokunulmazlık ile ilgili bir takım çalışmalar var, ama bunu net şekilde ifade etmeleri mümkün değil ve söyleyemiyorlar da. Bunu ileride söyleyeceğiz diyorlar. Ama biz açık ve net bir şekilde söyleyeceklerimizi söyledik. Dokunulmazlıkların kalkması konusunda mevcut iktidarın parlamentoda istediği her desteğin arkasında oluruz. Ama bunu net ve açık bir şekilde söylemesi lazım. Dokunulmazlığı kimin yüreği nereye kadar yetiyorsa kaldıralım, bu işi bitirelim.
    
     -Afyonkarahisardaki patlama
    
     Ayfonkarahisarda meydana gelen patlamayı da değerlendiren Ayhan, Afyonkarahisardaki hadise ile ilgili kamuoyuna yansıyan resmi bilgi son derece sınırlı. Kamuoyunda bizlerin konuşmaları resmi bilgilere dayanan konuşmalar olmalı. Dolayısıyla bizim siyasi parti olarak bu konularda hassasiyetimiz var. Zaten sayın genel başkanımız da şüphelerin giderilmesi gerektiğini açık ve net bir şekilde söyledi diye konuştu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay-Eyüp Elevülü / İsmail Çimen
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER