MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: Arap baharı diye takdim ve servisi yapılan kaos ve isyan dalgasının boyu ve çapı gittikçe genişlemekte Kürt baharına dönüştürülmeye çalışılmaktadır


MERSİN (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Arap baharı diye takdim ve servisi yapılan kaos ve isyan dalgasının boyu ve çapı gittikçe genişlemekte Kürt baharına dönüştürülmeye çalışılmaktadır dedi.
     Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde (MGC) gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında, son günlerde artan terör saldırılarını nefret ve şiddetle kınadığını belirtti.
     Türkiyenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Şandır, bu zor ve dar zamanlarda herkesi azami sorumluluk anlayışı içinde sağduyulu davranmaya çağırdı.
     Suriyede yaşanan olaylara ve Türkiyeye etkisine de değinen Şandır, Suriyede yaşanan iç savaş ve Hakkaride başlatılan isyan provasının milletimizde oluşturduğu endişe ve öfke bu insanlarımızı doğal olarak tedirgin etmektedir diye konuştu.
     Türkiyenin geleceği adına bu konuda herkese sorumluluklar düştüğünü belirten Şandır, şöyle devam etti:
     Eğer bugün ülkemizin ve toplumumuzun birliği tehlikede ise bunu bir milli mesele olarak görürüz. Alınması gereken tedbirleri bir seferberlik anlayışı içerisinde güç birliği ile almayı da tavsiye ederiz. Muhalefet siyaseti yapıyoruz, siyaset yapıyoruz. İktidarı suçlayacağız diye MHPnin milli konularda ülkenin ve toplumun elini zayıflatacak bir davranışı olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
     Şandır, Suriyede, Irakta ve Kuzey Afrika bölgelerinde yaşananların, Türkiyenin doğusunda yaşananlarla birbirleriyle bağımlı olduğunu öne sürdü.
     Suriyede iç savaşı planlayanlarla PKKyı Türkiyeye saldırtanların aynı mihraklar olduğunu ifade eden Şandır, şöyle konuştu:
     PKKnın elindeki silahlarla Suriyede kullanılan silahların aynı menşeeli olduğu, incelendiğinde görülecektir. Bu silahları verenlerin amaçları bölgeyi yeniden düzenlemek ve kendi çıkarlarının koruyucusu ikinci bir İsrail mahiyetinde bir Kürt devleti kurmaktır. Arap baharı diye takdim ve servisi yapılan kaos ve isyan dalgasının boyu ve çapı gittikçe genişlemekte Kürt baharına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bölgemizde Doğu sorunu kapsamında İran, Türkiye, Irak ve Suriye topraklarında dört parçalı Büyük Kürdistan planlanmaktadır. Önümüzdeki süreçte eğer tedbir alınmazsa, kurulacak bir Kürt devleti ile bölge halklarının bölgesel savaşı ile geçilecektir.
     Toplantıya MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Süleyman Tıraş / Anıl Bağrık
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER