MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: -Bölücü terörün bu yeni saldırıları sonrasında Türkiyede olağanüstü bir hal olduğunu kabul etmek ve bunun için meclisi toplantıya çağırmak bölücü terörün amacına hizmet etmek demektir (F


MERSİN (A.A) - MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, CHPnin, TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırmasının doğru ve faydalı olmadığını belirterek, Bölücü terörün bu yeni saldırıları sonrasında Türkiyede olağanüstü bir hal olduğunu kabul etmek ve bunun için meclisi toplantıya çağırmak bölücü terörün amacına hizmet etmek demektir dedi.
     Şandır, partisinin Silifke İlçe Başkanı Özer Özel, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner ile Licede, Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık yol ayrımında güvenlik güçleriyle PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünverin (28) Arkum beldesindeki baba evini ziyaret etti.
     Şehidin babası Durmuş Ünverin elini öpen Şandır, şehidin annesi Meryem Ünver, uzman çavuş ağabeyi Mehmet Ünver ve yakınlarına başsağlığı diledi.
     Ziyaretin ardından bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, CHPnin, TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu:
     CHPnin TBMMyi olağanüstü toplantıya davet etmiş olması doğru olmamıştır, faydalı olmamıştır. Bölücü terörün bu yeni saldırıları sonrasında Türkiyede olağanüstü bir hal olduğunu kabul etmek ve bunun için meclisi toplantıya çağırmak bölücü terörün amacına hizmet etmek demektir. Bu propaganda gücünü artırır. MHP olarak biz, ilk günden bu ihtimali dillendirenlere karşı Bugün konuşmak zamanı değil, bölücü terörle mücadele etmek zamanıdır dedik. TBMMyi konuşarak meşgul etmenin hiç kimseye faydası yoktur. Bölücü teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bunu MHP olarak biz ülkemizin birliği noktasında bölücü teröre karşı verilen mücadeleyi sulandıracak hiçbir davranışın masum olmadığını, meşru olmadığını, PKKyı güçlendireceğini, PKKnın propagandasına katkı vereceğini düşündüğümüzden böyle bir toplantının yapılmasını doğru bulmuyoruz.
     Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlunun açıklamalarını da değerlendiren Şandır, şunları kaydetti:
     Bugün ülkede herkes bölücü terör saldırıları karşısında endişelerini ifade etmektedir, üzüntülerini ifade etmektedir. Bu saldırıları durdurmakla sorumlu olan AKP iktidarının ve Sayın Başbakanın bu üzüntüleri ifade edenlere karşı kullandığı cümleleri doğru bulmuyorum. Hakkaride bugün bir alan hakimiyet savaşı yaşanmaktadır. PKK ağır silahlarla ve kalabalık terörist gruplarla Şemdinliyi işgal etmeye teşebbüs etmiştir. Güvenlik güçleri bugün itibariyle yaklaşık 20 gündür burada bu saldırıyı kırmaya çalışmaktadır.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER